Over Mij

Welkom op de website van Power of Nature Golden Retrievers, mijn naam is Bianca en ik ben woonachtig in Oss (Noord-Brabant) en ik neem je graag mee in een vogelvlucht van toen tot nu.

Ik ben praktisch tussen de honden geboren, van huis uit ben ik opgegroeid met Duitse Herders waarmee wij heel actief waren in de hondensport. Toen ik 16 jaar oud was kwam ik voor het eerst in aanraking met Rottweilers en hier begon mijn liefde voor dit ras wat vandaag de dag nog steeds mijn second ras is naast de Golden Retriever waarvoor ik mij dagelijks inzet.

Op mijn 18e rolde ik een Rottweiler kennel in, daar leerde ik de kneepjes over het fokken met honden, naast een roedel Rottweilers hadden we ook Dobermanns, Toy Poedels, Shi Tzu’s, en Gorden Setters. Via omstandigheden kwam er geheel onverwachts een koppel Golden Retrievers op ons pad waarvan het teefje zwanger was, zij mocht toen bevallen van het liefst 14 gezonden pups.

De zachtheid en het zo fantastische karakter van dit enorme geweldige ras heeft mij toen besmet, met als gevolg dat mijn voorliefde voor de Golden Retriever was geboren.

Na het verlaten van de kennel heb ik in de jaren erna mijn leven nog mogen delen met een Golden Retriever reu (Bruce) en in een later stadium een pup (Dancer), welke beide aan ouderdom zijn overleden. Tot in 2010 er opnieuw een herplaatser in beeld kwam, een teefje van 5 maanden oud die wegens omstandigheden herplaatst moest worden, ze droeg de naam Betsy. Zij heeft mijn leven absoluut vrolijker gemaakt en mede door haar heb ik besloten om in 2022 opnieuw te gaan voor een pup, zodat zij samen nog een paar jaar zouden kunnen doorbrengen. Helaas sloeg het noodlot toe en kreeg zij acute leukemie en heeft zij de komst van Yuna niet meer mogen meemaken.

Yuna zag op 29 november 2022 het levenslicht bij de kennel Chef’s Special van Menno en Denise in Terheijden. Yuna is geboren uit de combinatie Chef’s Special Cookie en Cream x VerstafJell’s Quit Knight. En in januari 2023 mocht ik haar dan ook definitief in mijn armen sluiten. Haar komst heeft mijn leven in elk opzicht verrijkt., en hiervoor ben ik haar fokker nog steeds intens dankbaar.

De wens om weer een prachtig nestje te mogen gaan neerzetten ontstond in de weken na de geboorte en toen de pups ongeveer 5 weken oud waren heb ik dit ook aan de fokker verteld, en samen met hun aan mijn zijde waarbij zij mij met raad en daad bijstaan is de realisatie van mijn droom begonnen. En zijn alle benodigde stappen gemaakt, van de vereiste gezondheidsonderzoeken, de aanvraag van de kennelnaam en tot slot de publicatie van deze website.

Alle pups die hier geboren zullen worden groeien in huis op, samen met de andere honden en een kat. Ik hecht zeer grote waarde aan het socialiseren van de pups, dit is uitermate belangrijk voor een goede en stabiele start van de pup als ze later gaan verhuizen naar hun nieuwe baasjes. De toekomstige vader-hond zal ik dan ook met zorg uitzoeken. Daarbij let ik niet alleen op de “lijn” waaruit de hond komt, maar ook het karakter vind ik uitermate belangrijk. Uiteraard moet de toekomstige vader getest zijn op alle vereiste gezondheidsonderzoeken zoals deze gesteld zijn door de Golden Retriever Club en de Raad van Beheer. Als fokker heb je de taak naar je toekomstige pup kopers er alles aan te doen om een zo goed en gezond mogelijk nestje te fokken.

Ik wens je veel plezier op deze website, mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op.