Puppy Planning

Naamloos

Welkom bij Power of Nature Golden Retrievers.

De kennelnaam Power of Nature (vrij vertaald kracht van de natuur) is ontsprongen uit de geschiedenis van de Golden Retriever en waarvoor deze gefokt is, een krachtige hond. Welke ontstaan is in Schotland aan het einde van de 19e eeuw. Sir Dudley Marjoribanks begon met het fokken van Golden Retrievers als een jachthond voor het ophalen van wild.

Golden Retriever betekent dan ook ‘gouden “terugbrenger” en hebben zij van nature een “zachte beet”, waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen. Daarnaast zijn het ook uitstekende zwemmers.

Uit verantwoorde combinaties met zorg, toewijding, en uit heel veel liefde voor het ras fok ik af en toe hobbymatig een nestje pups met stamboom voor de echte Golden liefhebber.

Mijn doel is om leuke maar vooral gezonde Golden Retrievers te fokken, met een ontzettend fijn zachtaardig karakter, die mee gaand zijn, vriendelijk, zelfverzekerd en tot slot betrouwbaar zijn. Ik fok volgens de regels van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de eisen van de Golden Retriever Club Nederland.

De hond(en) waar ik mee fok zijn voorzien van een officiële HD en ED-uitslag en zijn vrij van alle erfelijke oogafwijkingen. Ook is er daarnaast getest op diverse erfelijke afwijkingen zoals Ichthyose 1 en 2, GR_PRA1 en GR_PRA2, prcd-PRA via een officiële DNA test, welke allemaal ter inzage aanwezig zijn.

De pups worden in huis geboren en zullen opgroeien in de woonkamer samen met andere honden en katten. Ik hecht grote waarde aan het socialiseren van de pups, dit voor een goede en stabiele start in het leven en als zij gaan verhuizen naar de nieuwe baasjes.

Als de pups uiteindelijk naar de nieuwe baasjes gaan, zijn ze gechipt door de Raad van Beheer voor de stamboom, krijgt u een Europees paspoort erbij,  zijn ze diverse malen ontwormd, en hebben ze de eerste inentingen en gezondheidscontroles gehad. Daarnaast krijgt u een puppy pakket, informatie etc. mee naar huis.

Daarom vind ik het ook belangrijk dat de pups terecht gaan komen in een fijne liefdevolle omgeving. Ik hecht er daarom ook grote waarde eraan om u en uw gezin beter te leren kennen.

Mocht u interesse hebben in een pupje dan kunt u uiteraard contact opnemen.
Dit kan telefonisch via e-mail of vul het contact formulier in.

We hopen in het 1e kwartaal van 2025 te kunnen vertellen dat er pups verwacht worden, welke dan ongeveer medio juli 2025 uit vliegen.